Afgelopen juni nam Worthy de Jong al afscheid van de club en de fans. (Foto: Chris de Waard).

Worthy de Jong blikt terug op carrière bij ZZ Leiden

Worthy de Jong heeft zondagmiddag na afloop van het duel van ZZ Leiden tegen aartsrivaal Heroes Den Bosch definitief afscheid als speler van ZZ Leiden. De 34-jarige iconische  shooting guard is inmiddels overgestapt naar het 3×3 basketbal en droomt van deelname met Nederland aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Aan de hand van een aantal stellingen blikte Omroep West met De Jong terug op elf seizoenen in de Sleutelstad en daarnaast vooruit op wat komen gaat. Over 527 wedstrijden verpreid stond de Nederlands international liefst 15.393 minuten binnen de lijnen. Daarin kan De Jong duizelingwekkende cijfers overleggen: 6.808 punten, 2.630 rebounds, 1.692 assists, 1.123 steals en 295 blocks. Of De Jong het reguliere 5×5 basketbal al mist? “Nee, hoor”, zegt hij lachend. “Als ik mijn keuze heb gemaakt, is het done. Ik weet niet hoe andere Nederlandse spelers hun carrière zijn geëindigd, maar ik denk wel dat ik op een heel mooi hoogtepunt ben gestopt bij ZZ Leiden. Het geeft een fijn gevoel dat ik zelf de keuze heb kunnen maken en er niet uitgeforceerd ben ofzo.”

Tot nu bevalt de stap naar het 3×3 basketbal dan ook uitstekend. “Ik heb het naar mijn zin. Ik heb nog veel te leren en juist dat geeft me een fijn gevoel. Dit is een nieuwe uitdaging en dat is ook wat ik zocht”, zegt De Jong over de sport die op een half basketbalveld met één basket gespeeld wordt.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×