Zirkus: restaurant met rooftopbar in V&D-gebouw

Hooggeëerd publiek. Welkom bij Zirkus! Het zouden eind november zomaar de eerste woorden kunnen zijn bij de officiële opening van het nieuwste restaurant van Leiden als dat de deuren opent op de bovenste twee verdiepingen van het voormalige warenhuisgebouw van V&D.

Zirkus wordt een mix van restaurant met rooftopbar en een plek waar de gasten kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door een potje jeu de boule te spelen of de microfoon ter hand te nemen tijdens een karaoke-avondje. Het moet het begin vormen van de bruisende plek in de stad die pandeigenaar Alexander van  Nimwegen van het hele gebouw wil maken.

“Rob van Wijnen wordt de exploitant van Zirkus”, vertelt pandeigenaar Alexander van Nimwegen. “En Jasper van Zuilekom bedrijfsleider.” Van Wijnen heeft zijn sporen in de Leidse horeca ruimschoots verdiend. Onder meer bij de Horeca Groep Leiden met restaurants als Van der Werff, City Hall, Lot & de Walvis en Tabú. Het restaurant is momenteel druk bezig met het werven van personeel. “We zoeken onder andere nog barkeepers, koks en mensen voor in de bediening.”

Begane grond
Voor de begane grond is Van Nimwegen naar eigen zeggen in de afrondende fase van de contractbesprekingen met een aansprekende retailpartij. Welke dat is, wil hij nog niet kwijt. Wel dat er nog een en ander aan de indeling van het pand moet veranderen voordat de nieuwe winkel erin kan trekken. “En daarover zijn we in gesprek met de gemeente over de benodigde vergunningen.”

Economie Leiden V(oor) & D(oor) Leiden Zirkus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×