Het pand aan de Kopermolen waar de activiteiten worden georganiseerd (Foto: Casper Chaudron).

Cultureel programma in Kopermolen voor ouderen

Het pand in winkelcentrum de Kopermolen waar eerst de Hema zat, wordt nu gebruikt om activiteiten te organiseren voor ouderen. Sinds april kan iedereen er terecht voor bijvoorbeeld een cursus linedancen of voor schilderlessen. Het is een particulier initiatief om eenzaamheid tegen te gaan en om een cultureel programma aan te kunnen bieden.

Door de ruimte in het weekend te verhuren voor allerlei evenementen kan het doordeweeks gebruikt worden voor cursussen, workshops en exposities. Zo is er een permanente expositie te zien van het collectief Idem Dito. Er hangen schilderijen en foto’s aan de muren. Binnenkort wordt er buiten ook een moestuin aangelegd.

“Door de dikke ramen uit de tijd dat de ABN AMRO hier zat kunnen we flink wat muziek maken zonder dat het buiten te horen is”, vertelt beheerder Ans van Gameren. Maandelijks staan er bandjes geprogrammeerd. De deuren staan doordeweek open voor iedereen die even wil praten met een kopje koffie.

In 2024 gaat het gebouw plat. Dan komt er ergens anders in het winkelcentrum een ruimte waar de activiteiten voortgezet kunnen worden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×