(Foto: Omroep West).

Leidenaar gaat kickboksen op gala Rico Verhoeven

Stel, je bent voltijdstudent geschiedenis en hebt pas één keer eerder als kickbokser in de ring gestaan. Toch mag de 23-jarige Leidenaar Jarra Schroijen zich zaterdag laten zien in een vol Ahoy. Dat wordt dan zijn tweede gevecht tijdens een groot toernooi nadat hij eerder alleen tijdens een kickboksgala van de studentenvereniging in de ring stond. Het lijkt dan ook een droom. “Rico Verhoeven stuurde mij een persoonlijke videoboodschap. Dat deed mij wel wat.”

Hoe het team van Rico Verhoeven precies bij hem is uitgekomen, weet Schroijen niet. Slechts één keer eerder stond hij in de ring toen het er echt om ging. Dat was tijdens een kickboksgala van zijn studentenvereniging Augustinus. “Ik denk dat er al een wedstrijd op het programma stond en ze nog een tegenstander zochten die in de gewichtsklasse viel”, zegt Schroijen nuchter over zijn status als uitverkorene. “Ik heb ook geen idee tegen wie ik vecht. Ik weet alleen zijn naam en dat hij uit Amsterdam komt.”

Niet bang
De grote man achter HIT IT, Rico Verhoeven, heeft hij nog niet ontmoet. “Maar dat gaat wel gebeuren. Wel heeft hij een videoboodschap gestuurd om mij aan te moedigen. Dat deed mij wel veel. Dat iemand die zelf bezig is met zijn eigen wedstrijd die avond, de moeite neemt om daar tijd in te steken.”

Vier tot vijf keer per week is Schroijen in de sportschool van Team Atlas aan de Morsweg te vinden. “Soms wel twee keer per dag”, vult hij aan. “Daarnaast loop ik ook nog hard.” Zijn studie lijdt echter niet onder het Spartaanse regime. “Ik leef drie maanden naar de wedstrijd toe. Daardoor ben ik fitter en gezonder. Ik laat mijn biertje staan en wil laten zien dat je je als student ook op een andere manier kan ontwikkelen. Daarnaast zorgt kickboksen juist voor meer motivatie, structuur en zelfdiscipline.”

“Bang ben ik niet”, zegt Schroijen met zelfvertrouwen over zijn wedstrijd van zaterdag. “Als je dat bent, moet je niet in de ring stappen. Spannend is het wel. Af en toe krijg ik het wel eens warm. Voor mij is de weg naar de wedstrijd even belangrijk als de wedstrijd zelf. Je staat daar maar vierenhalve minuut effectief te kickboksen. Natuurlijk ga ik voor de winst zaterdag. Het mooiste zou zijn als ik win met een knock-out, maar als ik op punten kan winnen, dan teken ik daar ook voor.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×