(Foto: Chris de Waard).

COC annuleert horeca-activiteiten door gebrek aan vrijwilligers

LHBTIQ+ belangenvereniging COC Leiden cancelt noodgedwongen de horeca activiteiten in het gebouw aan de Langegracht. De vereniging heeft te weinig vrijwilligers om de boel draaiende te houden. Daarnaast heeft het bestuur tijd nodig om achterstanden in de financiële administratie weg te werken.

In een ‘noodbericht’ aan de leden laat voorzitter Debbie Helaha namens het bestuur weten dat alle activiteiten van de horeca in het verenigingspand per 1 november worden opgeschort. “Dan gaat het bijvoorbeeld om de zaterdagavonden, het openstellen van de ruimte voor externe feesten en de tweewekelijkse borrels van studentenvereniging Aegee”, schrijft Helaha aan de leden. De bijeenkomsten van de eigen werkgroepen die in het pand worden gehouden, gaan wel door. “Die dragen echt bij aan het maatschappelijk doel van het COC.”

Helaha: “We realiseren dat dit een zuur bericht is, maar als bestuur dragen we de verantwoordelijkheid om besluiten te nemen. Willen we als vereniging overleven dan moeten we nu even stilstaan en de juiste stappen nemen voor een bestendige toekomst van COC Leiden en de Kroon.”

Terugbetalen
Daarbij hoort, naast het op orde brengen van de financiën, ook het uitvoering geven aan de maatschappelijke doelstellingen van de vereniging. “Omdat we door een tekort aan vrijwilligers in het bestuur en op een aantal posten binnen de vereniging steeds maar niet toekomen aan de uitvoering van de maatschappelijke plannen, moeten we ook een deel van de subsidie terugbetalen aan de gemeente.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×