De ICU-Recover Box. (Foto: PR).

LUMC heeft primeur met thuismonitoring van ic-patiënten

Het LUMC start met een pilot voor het thuismonitoren van patiënten die op de intensive care hebben gelegen. Met verschillende meetapparaten kunnen de patiënten zelf metingen doen en die via een mobiele app doorgeven aan hun arts. Het LUMC is het eerste ziekenhuis dat de zogeheten ICU-Recover Box inzet.

Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de patiënten die op de intensive care hebben gelegen, binnen een jaar weer wordt opgenomen. De ICU-Recover Box moet dit percentage naar beneden krijgen. Door thuis metingen te doen, is het mogelijk om problemen eerder op te sporen en te behandelen.

De komende drie maanden wordt de Box getest door 15 patiënten, die op de intensive care hebben gelegen. In de Box zit een bloeddrukband, een weegschaal en een smartwatch. Deze worden verbonden met een app waarop de metingen worden verzameld. Die gegevens zijn ook zichtbaar voor de arts. Het LUMC wil uiteindelijke dat alle patiënten die op de intensive care hebben gelegen via de Box gemonitord kunnen worden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×