Beatles collectors meeting 2022. (Foto's: Emile van Aelst).

Beat-Meet 2022: 'Mensen uit hele land komen hier om over The Beatles te praten'

Zondagmiddag stond de 44e editie van de Beatles collectors meeting Beat-Meet op het programma. Deze beurs van internationale allure vond plaats in Scheltema Leiden.

Dat de muziek van de Beatles nog altijd springlevend is, bleek tijdens deze middag waar fans, verzamelaars en andere geïnteresseerde bezoekers aanwezig waren. Organisator Franck Leenheer was blij met de opkomst. “We hebben een Beatles-markt waar cd’s, platen, boeken, dvd’s en nog veel meer te koop is. We hebben live muziek, er zijn twee schrijvers van een boek met McCartney-songteksten en er wordt een podcast opgenomen. Maar het is vooral leuk dat mensen uit het hele land hier naartoe komen om te praten over muziek.”

Verslaggever Carla Enters in gesprek met organisator Franck Leenheer tijdens de Beatles collectors meeting Beat-Meet 2022.

De auteurs Sven Kruisinga en John Stelck van het boek ‘McCartney 80 x in het Nederlands’ waren aanwezig met illustrator Loek Weijts. Zij publiceerden eerder dit jaar het boek ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Sir Paul McCartney. “We hebben een groot aantal McCartney-nummers vertaald naar het Nederlands. Een greep van die 150 nummers zijn in het boek terecht gekomen, dus 80 stuks. Het betreft alleen het solowerk van McCartney, dus na het Beatles-tijdperk.”

De Paul McCartney-fanclub had een selectie van bijzondere collectors items als platen, cd’s, dvd’s , boeken en tourprogramma’s meegenomen. Beatlesfan Hans Roosenbrand toonde zijn bijzondere collectors items en daarmee ook zijn boek ‘Liverpool, The Beatles, Mijn Passies’. “Een stukje levenswerk vanaf 1977 met al mijn bezoeken aan Liverpool en de Beatlesdagen in België en Duitsland. Ook zijn de ontmoetingen met Paul McCartney, George Harrison en Yoko Ono erin beschreven. In 1999 en 2017 heb ik Paul McCartney persoonlijk ontmoet na een optreden in The Cavern Club in Liverpool. Een hele eer.

 • Organisator Franck Leenheer
  Organisator Franck Leenheer
 • Singer songwriter Xavier
  Singer songwriter Xavier
 • Aureurs van het boek ‘McCartney 80 x in het Nederlands’
  Aureurs van het boek ‘McCartney 80 x in het Nederlands’
 • Auteur van het boek ‘Liverpool, The Beatles, Mijn Passies’
  Auteur van het boek ‘Liverpool, The Beatles, Mijn Passies’
 • Auteur van het boek ‘Liverpool, The Beatles, Mijn Passies’
  Auteur van het boek ‘Liverpool, The Beatles, Mijn Passies’
 • Singer songwriter Xavier
  Singer songwriter Xavier
 • Aureurs van het boek ‘McCartney 80 x in het Nederlands’
  Aureurs van het boek ‘McCartney 80 x in het Nederlands’

 

Advertentie

Cultuur Leiden Regio Reportage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×