In juni wist voor het eerst iedere deelnemer een prijs in de wacht te slepen. (Foto's: Emile van Aelst).

Talent gezocht voor 44e Leids Cabaret Festival

Met de voorstellingen van dit voorjaar nog vers in het geheugen zijn de aanmeldingen voor de 44e editie van het Leids Cabaret Festival alweer geopend. Nieuw cabarettalent kan zich tot 16 december aanmelden om in de voetsporen van onder meer Sanne Wallis de Vries en Najib Amhali te treden. De audities zijn in januari in Galerie Café de Leidse Lente.

Wie het idee heeft dat het festival heel recent nog was, heeft helemaal gelijk. Op 3 en 4 juni vond de – door corona uitgestelde – 43e editie plaats in de Leidse Schouwburg. Voor het eerst in de geschiedenis gingen alle finalisten met een prijs naar huis. De editie in juni was eenmalig, aldus organisator BNNVARA. “Dit jaar zijn we terug in de winter, oud en vertrouwd met een warme glühwein in de hand.”

Er wordt nog hard gezocht naar talent. “Alhoewel we de nieuwe garde scherp in de gaten houden, komen wij soms ook ogen en oren te kort”, aldus de organisatie. “Dit is waar we jouw zintuigen nodig hebben: ken of spot jij ergens een potentiële knalpijp voor het cabaret festival, moedig ze dan vooral aan om deel te nemen!”

En voor mensen zonder talent die liever van andermans kunsten willen genieten: pak je agenda er maar vast bij! De audities zijn op 15 en 22 januari in Galerie Café de Leidse Lente, het Leids Cabaret Festival zelf van 6 tot en met 11 februari in de Leidse Schouwburg. Meer informatie is te vinden op www.leidscabaretfestival.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×