De huidige organisatoren werden bedankt door wethouder Yvonne van Delft. (Foto's: Emile van Aelst).

Jazz on Sunday na 45 jaar verleden tijd: 'Het is goed zo'

Na 45 jaar is het doek gevallen voor Jazz on Sunday. Het evenement werd destijds opgezet door Frans en Greetje Montanus en de ouders van Marja en Trudy Kwik. De twee Leidse zussen hebben het evenement later samen met Thea van Kooperen voortgezet.

“De laatste jaren werd het steeds lastiger om de financiën voor Jazz on Sunday bij elkaar te krijgen”, geeft Trudy Kwik aan als belangrijke reden om er nu mee te stoppen. “Want we konden de muzikanten nooit de hoofdprijs betalen, maar we wilden ze ook niet met lege handen naar huis laten gaan. En dat dreigde wel te gaan gebeuren. Het werd steeds meer leuren. Maar het is ook goed zo.”

Na het afscheidswoordje waren er bloemen voor mede-oprichters Frans en Greetje en mooie woorden van cultuurwethouder Yvonne van Delft die ook een cadeautje had meegebracht voor de drie huidige organisatoren. In de zaal ook Dick Tesselaar die als wethouder destijds de eerste editie van Jazz on Sunday opende in het restaurant van de Groenoordhallen.

“Ik kom als wethouder vandaag niet afsluiten, maar jullie bedanken”, zei Van Delft die met haar ouders aanwezig was bij de laatste keer Jazz on Sunday in Grand Café de Burcht. De muziek werd voor deze speciale laatste keer verzorgd door  Wouters Kiers en zijn band. Kiers speelde tijdens de lange geschiedenis van Jazz on Sunday vele malen op het Leidse evenement.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×