Dirigent Rens Tienstra en voorzitter Jaap Booij van Cappella pro Cantibus te gast bij Cultuur071. (Foto: Peter Visser).

In een koor zingen maakt gelukkig, bewijst Cappella pro Cantibus al 50 jaar

Onderzoek van de Britse professor Hancox heeft aangetoond dat zingende mensen gelukkiger, minder gestrest en gezonder zijn. Jaap Booij, voorzitter van Cappella pro Cantibus  in Oegstgeest, is het daar volledig mee eens. “Zingen in een koor is heel erg fijn. Het is meer dan alleen het zingen, het heeft ook een heel duidelijke sociale component. Bij Cappella is naast de kwaliteit van de concerten, de sfeer van belang. Ik ga dan ook ieder zondagavond met plezier naar de repetities.”

Cappella pro Cantibus is een vocaal kerkmuziekensemble dat muziek uit alle stijlperioden ten gehore brengt, ook van twintigste eeuwse componisten. “De kwaliteit is hoog”, vertelt Dirigent Rens Tienstra bij Sleutelstad in het programma Cultuur071. “Hoewel ik bekend ben met veel muziek, bezorgt een goed uitgevoerd concert van Cappella mij nog steeds kippenvel.” Het zijn niet alleen de eigen concerten die veelal plaatsvinden in het Groene Kerkje in Oegstgeest, maar ook neemt Cappella regelmatig deel aan activiteiten van andere koren en verzorgt het uitvoeringen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

In het kader van het 50-jarig jubileum van dit Oegstgeester koor wordt op 26 november een scratchconcert georganiseerd met muziek van componisten uit Noorwegen en IJsland. Meer informatie over dit concert, waarvoor tenoren en bassen zich nog kunnen aanmelden, is te vinden op de website www.cappellaprocantibus.nl.

Cultuur Maatschappij Oegstgeest Regio #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×