De beschadigde volière in het Plantsoen. (Foto: Frans Wiersma).

Volière in Plantsoen weer opengeknipt

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag gaten in de volière in het Plantsoen geknipt. Op de fundering van de volière is de tekst ‘jij bent toch ook liever vrij!?’ gespoten. Voor de verschillende gaten was voer neergelegd, vermoedelijk om de dieren naar buiten te lokken.

De schade werd dinsdagochtend opgemerkt door omwonenden. Die hebben de gaten provisorisch dichtgemaakt met gaas en vuilniszakken. Volgens de gemeente hebben er meerdere buurtkatten in de verblijven huisgehouden. “Die hebben een heerlijk feestmaal achter de rug. Dit heeft weinig te maken heeft met dieren helpen. Ze zijn op deze manier juist een hele vervelende dood ingejaagd”, zegt een woordvoerder op social media. Het is bij de gemeente niet bekend hoeveel vogels er zijn ontsnapt of opgegeten.

Het is de tweede keer dat de volière het doelwit is. In juni werden er ook al dieren vrijgelaten uit het verblijf. De schade bedroeg toen 5.000 euro. De actie in juni was het werk van De Zwarte Tulp. Het is niet duidelijk of zij nu ook verantwoordelijk zijn.

112 Sleutelstad Leiden Vogelvrij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×