Spelers Lisanne Brouwer en Collin Krayenoord waren te gast in Cultuur071.

Toneelgroep Imperium brengt voorstelling vol vrolijke leugens

Hoe sterk kun je een verhaal aandikken voor het ongeloofwaardig wordt? En is liegen altijd slecht? Dat kun je je afvragen bij de voorstelling ‘De Leugens van Münchhausen’ van Toneelgroep Imperium. Jan Joost Aten bewerkte voor deze gelegenheid het beroemde boek over de Duitse baron tot een moderne komedie.

Spelers Lisanne Brouwer en Collin Krayenoord vertellen in het Sleutelstadprogramma Cultuur071 dat het een echte familievoorstelling is geworden. Tijdens de première waren sommige kinderen onder de indruk, weer andere deden helemaal mee. “Maar het is geen platte komedie”, vertelt Brouwer. “Er zitten ook echt wel diepere lagen in. Terwijl het voor kinderen heel grappig is, zit er voor volwassenen ook wel wat in om over na te denken.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

De voorstelling neemt de kijker op een beeldende manier mee langs de gekke verhalen van Van Münchhausen. Er gebeurt van alles op het toneel, maar de fantasie wordt ook aangesproken. Daardoor heen speelt ook een verhaal over het ontstaan van het boek, dat achter de rug van de baron om werd uitgegeven, waar hij helemaal niet blij mee was.

De voorstelling is nog te zien op: 11, 12, 17  en 18 november om 20.00 uur en op 13 en 19 november om 15.00 uur.

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×