Vroeger werden de Voorschotense sportprijzen uitgereikt in de voormalige Zilverfabriek. Voor volgend jaar wordt nog gekeken naar een passende locatie. (Foto: Chris de Waard).

Voorschotense sportprijzen nieuw leven ingeblazen

Samen met de Sporttafel Voorschoten gaat de gemeente vanaf 2023 de Voorschotense sportprijzen weer uitreiken. Die prijzen zijn inmiddels twintig jaar niet uitgereikt, maar dat gaat dus veranderen.

“De sportprijzen zijn heel lang succesvol georganiseerd, maar dat is nu ook wel heel lang geleden”, zegt wethouder René Zoetemelk die sport in zijn portefeuille heeft. “Het was toch altijd een hele mooie avond, waar zomaar driehonderd mensen op afkwamen. Met demonstraties van sporten. We hebben weleens basketbal gehad, maar ook sumoworstelen”, graaft Zoetemelk in zijn geheugen.

Volgend jaar worden voor het eerst in twee decennia weer sportprijzen uitgereikt in Voorschoten.

Bij de sportverkiezingen moeten volgens de wethouder niet alleen de prestaties beloond worden van de sporters, maar ook de mensen achter de prestaties worden in het zonnetje gezet. “We moeten nog wel een mooie plek zoeken waar de avond kan worden gehouden. Twintig jaar geleden deden we dat in de voormalige Zilverfabriek.”

Voor de organisatie wil de gemeente een stevige rol voor de Sporttafel Voorschoten. “Daar zijn veel verenigingen bij aangesloten, dus daar willen we dan de deskundigheid neerleggen voor het organiseren van de sportprijzen.”

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×