CU-fractievoorzitter Pieter Krol overhandigt de bokaal aan D66-raadslid Antje Jordan. (Foto: Chris de Waard).

Duidelijk Verhaal Bokaal voor D66-raadslid Antje Jordan

Het is inmiddels traditie. Bij de begrotingsbehandeling dient de ChristenUnie Leiden jaarlijks de ‘Duidelijk Verhaal Bokaal’ uit aan een Leids college- of raadslid dat in heldere bewoordingen politiek bedrijft.

Dit jaar gaat de zilverkleurige beker naar Antje Jordan van D66. Jordan werd door CU-fractievoorzitter Pieter Krol geprezen voor de transparante manier waarop ze haar raadswerk doet. Ook was er waardering voor de invulling die ze geeft aan het voorzitterschap van de raadscommissie Werk & Middelen.

“Duidelijke taal iets wat haar typeert, ondanks en misschien ook dankzij een Duitse tongval”, lichtte fractievoorzitter Pieter Krol de keuze van zijn partij toe. Jordan is geboren en opgegroeid in Oost-Duitsland. Vrijheid van meningsuiting is voor haar dan ook geen vanzelfsprekendheid. “Daarom doe ik iedere dag mijn best om een goede volksvertegenwoordiger te zijn”, zegt ze op de website van har partij.

“De winnaar van vandaag is duidelijk, krachtig in haar taalgebruik, en is bovendien bereid om politiek met lef te bedrijven, met het oog gericht op de bal. En daarmee neemt ze haar controlerende taak als raadslid – ook in de richting van het college dat mede door haar eigen fractie wordt gedragen – zeer serieus en maakt ze er ook verschil, onder andere op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.

De partij reikt de prijs al sinds 2015 uit. Eerdere winnaars zijn Marleen Damen (PvdA), Julian van der Kraats (SP), Klaas de Vries (CDA), Antoine Theeuwen (SP), Marc Newsome (PvdA), Maarten de Crom (VVD) en Lianne Raat (PvdD).

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×