Chris Koerts tweede van links met Earth & Fire. (Foto: ANP).

Earth & Fire-gitarist Chris Koerts (74) overleden

Chris Koerts, voormalig gitarist van de Haagse popgroep Earth & Fire, is donderdag overleden. Dat laat zijn echtgenote aan mediapartner Omroep West weten. Koerts is geboren in Leiden en woonde lange tijd in Voorschoten. Earth & Fire is bekend van de nummer 1-hits Memories en Weekend uit de jaren zeventig. Boegbeeld van deze band was zangeres Jerney Kaagman. Chris Koerts is 74 jaar geworden.

Met zijn tweelingbroer Gerard Koerts vormde hij eind jaren vijftig The Singing Twins. Dit duo groeide uiteindelijk uit tot het internationaal bekende Earth & Fire. Memories stond in 1972 twee weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Weekend deed het nog beter en hield het drie weken lang vol op de eerste plek van de Top 40.

Chris Koerts werd in de zomer ernstig ziek, maar leek de laatste tijd juist op te knappen. ‘Als door een wonder’, zeiden artsen daarover. Hij genoot van het nieuws dat onlangs een van zijn nummers Love of Life door gezelschap Nederpop All Stars met Loïs Lane opnieuw is opgenomen. Dat was ter ere van zangeres Jerney Kaagman, en dat vond Chris prettig. ‘Hij stond niet graag in de belangstelling’, aldus zijn echtgenote.

Nummer 1-hit Memories van Earth & Fire

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×