(Foto: Still uit LIFF Talkshow).

LIFF kijkt terug op festival met 'meer bezoekers dan verwacht'

De 17e editie van het LIFF is gisteren afgesloten met de slot film ‘Broker’. In de tien ‘grote’ zalen en tien speciale zalen zijn ruim 42.000 bezoeken geteld. Volgens woordvoerder Cedric Muyres van LIFF is dat boven verwachting na twee jaar corona.

In elf dagen presenteerde het LIFF honderd titels. Grote winnaar van de publieksprijs is de film ‘Rose’ met een score van maar liefst 4,63 uit 5. “De bezoekers hebben de films beoordeeld met hoge scores”, aldus Muyres . Andere winnaars zijn de ‘Vengeance’ in de categorie American Indie Competition. De First Feature Competition is gewonnen door ‘Everybody Hates Johan’. De winnaar van de Bonkers! Competition is ‘The Menu’.

De winnaars van de shorts competities zijn geworden Pronck Independent Shorts – Radio Silence, Emerging Shorts – The Red Suitcase en Extraordinary Shorts – Shiny New World. En eerder werd tijdens festival bekendgemaakt dat ‘How To Blow Up A Pipeline’ de Alexander Mouret Award 2022 heeft gewonnen en ‘Close’ de LIFF Jongerenjury Award.

Het Leiden International Film Festival is tegenwoordig één van de belangrijkste festivals van Nederland met films van over de hele wereld, van arthouse tot blockbuster en alles wat daar tussenin zit. “Volgend jaar is de achttiende editie van LIFF van 26 oktober tot en met 5 november”, kondigt Muyres alvast aan.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×