Zwembad Haasbroek. (Archieffoto: Emile van Aelst).

VVD Zoeterwoude: 'Zwembad en Utopia horen bij Haasbroek'

De Zoeterwoudse VVD fractie wil dat het zwembad en de aangrenzende jongerendisco Utopia Cascade mee worden genomen in de herinrichting van Sportpark Haasbroek. De twee delen een pand, dat sterk verouderd is. De liberalen dienen donderdag een motie met dit verzoek in bij het gemeentebestuur. Ze willen voorkomen dat de vervanging van het gebouw nog jaren duurt terwijl de rest van het park wel wordt opgeknapt.

Het buitenzwembad en disco zijn eigendom van de gemeente en liggen bij de ingang van het sportpark. Volgens de VVD is het dan ook logisch dat het gebouw wordt aangepakt als ook de rest van het sportpark aan de beurt is.


VVD fractievoorzitter Kitty de Lange over de motie voor de scopewijziging van de herinrichting van Sportpark Haasbroek.

Ook coalitiepartner CDA ziet een uitbreiding van de plannen wel zitten, al maken zij nog niet bekend of ze de motie gaan steunen. Oppositiepartij Progressief Zoeterwoude (PZ) laat weten niet voor de motie te stemmen. “Een dergelijke wijziging van de ‘scope’ van het project zorgt voor extra vertraging. En dit project loopt al zo lang. Bovendien is het nog helemaal niet zeker dat het gebouw niet opgeknapt kan worden”, legt PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel uit.

“Gezien de energietransitie en wet- en regelgeving is het niet haalbaar om dit pand op te knappen. Dat gaat meer kosten dan een nieuw gebouw neerzetten. Als we toch veel kosten moeten maken voor de herinrichting van het sportpark, laten we dit dan zo effectief en efficiënt mogelijk doen en meteen het zwembad en Utopia meenemen. Ze horen bij Haasbroek”, vindt De Lange.

Donderdagavond stemt de gemeenteraad over de motie van de VVD.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×