Klaas Bolhuis. (Foto: Peter Visser).

Geen voorstelling hetzelfde bij theater KetelHaezer

Na vijf jaar schrijven, filmen en bewerken is het dan zover: theater KetelHaezer zet de toneelvoorstelling Prrkl (spreek uit als Pirrkala) op de planken. Na de première op 12 november volgt er de rest van november en december een hele serie middag- en avondvoorstellingen. Hoeveel dat er worden bepalen de bezoekers. In de woorden van acteur en regisseur Klaas Bolhuis “kijk maar op de website van de groep, want in principe willen we spelen tot er niemand meer komt”.

De theatervoorstelling vertelt over de herders Luis en Jean die met hun schapen onderweg zijn. In 20 twintig korte scène’s doorkruizen ze allerhande plekken, rijden ze auto, zingen ze, organiseren ze feesten, zijn ze down of vrolijk, maken ze schoon en juist weer vuil. Bij het ontwikkelen van de voorstelling maakten Klaas Bolhuis en Frank Berbee de afgelopen jaren video’s van al deze scènes als basis voor de voorstelling, maar de voorstelling is allerminst voorspelbaar. Klaas Bolhuis vertelt bij Cultuur071 dat de acteurs elkaar voortdurend uitdagen. En dat het juist geen gepolijste strakke voorstelling is geworden. “Het is een voorstelling waarin fantasie geen remmingen krijgt. Soms zullen bezoekers naar hun hoofd grijpen met de gedachte ‘Wat is dit?’, om daarna weer helemaal meegenomen te worden in een poëtisch fragment.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

cc
De surrealistische voorstelling “Prrkl” van theater Ketelhaezer is voor nieuwsgierige mensen die een ‘artist date’ willen hebben. Klaas Bolhuis hoopt de bezoekers te inspireren om zelf ook aan theater te gaan doen, gedichten te gaan schrijven en wat vaker naar het theater te gaan.

Cultuur Leiden #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×