(Video en Foto's: Robbert Beurse).

Sinterklaas en Pieten op bezoek in kinderziekenhuis WAKZ

Sinterklaas is weer in het land. Overal in de regio worden de Sint en Pieten feestelijk binnengehaald en thuis mogen veel kinderen hun schoen zetten. Maar de kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen niet zomaar naar huis of naar een intocht. Daarom bracht de goedheiligman hen een bezoekje in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC.

Sinterklaas, Huispiet, Sleutelpiet en Muziekpiet waren woensdag aanwezig bij het bezoek. “Je wilt deze kinderen ook verrassen en blij maken. Dat ze even vergeten dat ze ziek zijn. Daarom is het belangrijk dat we hier langs gaan”, legt Muziekpiet uit.

Veel kinderen in het ziekenhuis volgen dagelijks de avonturen van Sint en de Pieten in het Sinterklaas Nieuws Leiden. Alleen al het ‘in het echt’ ontmoeten van hun helden was voor de meesten al een cadeau op zich. Toch kwam het bezoek niet met lege handen. “We hebben voor iedereen wat lekkers meegenomen. Ook aan kinderen die geen gluten kunnen eten is gedacht”, vertelt Sleutelpiet enthousiast terwijl hij de handjes van de kinderen vult.

Sinterklaas had ook nog een grote verrassing meegenomen uit Spanje. Voor de afdeling haalde hij een Nintendo Switch spelcomputer met enkele spellen uit de zak. “Als de kinderen dan even niks te doen hebben, kunnen ze hier lekker mee spelen.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×