De gemeenteraad in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude stelt begroting 'een paar dagen te laat' alsnog vast

Met een nipte meerderheid is de begroting van de gemeente Zoeterwoude donderdag alsnog vastgesteld. Vorige week staakten de stemmen. Door afwezigheid van een CDA-raadslid was er een even aantal raadsleden. Zij brachten exact evenveel stemmen voor (CDA en VVD) als tegen (PZ en SBZ) de begroting uit.

De begroting moest uiterlijk op 15 november bij de provincie Zuid-Holland zijn ingeleverd. Door het staken van de stemmen op 10 november en het opnieuw stemmen op 17 november is Zoeterwoude te laat. Omdat burgemeester Fred van Trigt tijdig enkele dagen uitstel heeft aangevraagd (en gekregen), heeft het late inleveren verder geen gevolgen voor de gemeente. “Nou ja, een briefje dat we volgende keer écht op tijd moeten zijn”, zegt Van Trigt.

Net als vorige week stemden coalitiepartners CDA en VVD donderdag in met de begroting. De oppositie is opnieuw tegen. Omdat dit keer iedereen aanwezig was, wordt de begroting dit keer met 7 stemmen voor en 6 stemmen tegen alsnog aangenomen. “Een paar dagen te laat. Maar hij is vastgesteld.”

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×