ZVL-1886 waterpoloteam met rechtsboven coach Iefke van Belkum. (Foto: ZVL-1886)

Waterpolovrouwen ZVL-1886 ronde verder in Champions League

ZVL-1886 heeft op het kwalificatietoernooi in Portugal twee zeges gehaald en stelt daarmee de volgende ronde in de Champions League veilig.  De Leidse waterpolovrouwen verloren van favoriet Mataró uit Spanje en de ploeg uit Athene. Na afloop van het toernooi staat ZVL op plek drie. En daarmee is het toernooi geslaagd.

De eerste wedstrijd donderdag 17 november tegen de thuisploeg in Porto won ZVL met overmacht. Het werd 28 voor Leiden en slechts 7 voor hun tegenstandsters. Een goede start van het kwalificatietoernooi waarin vijf ploegen strijden voor een vervolg in de Europese competitie. De eerste drie gaan door.

Favoriet
Een dag later was ZVL ook te sterk voor het waterpoloteam uit Nice. De eindstand was 10 tegen 5 in het voordeel van de ploeg van coach Iefke van Belkum. Vrijdagavond volgde een tamelijk kansloze nederlaag tegen de waterpolovrouwen van Mataró, een Spaanse kustplaats ten noord-oosten van Barcelona. Mataró won uiteindelijk alle vier de wedstrijden en eindigde bovenaan.

Zaterdagavond sloot ZVL-1886 het toernooi af tegen de waterpolovrouwen uit Athene. Drie van de vier kwarten ging het gelijk op tussen Leiden en Athene, maar de Griekse ploeg pakte in het tweede kwart de winst. Athene maakte daarin vier doelpunten, terwijl ZVL al hun doelpogingen zagen stranden op de lat of de handen van de Griekse keepster. De eindstand was uiteindelijk 13-9.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×