Bloemen op de plek waar het lichaam van wijkagente Kim werd gevonden. (Video: Omroep West).

Bloemen en herdenking op plek waar wijkagente Kim verongelukte: 'Groot verdriet'

Een groep collega’s heeft maandagavond in Zoeterwoude wijkagente Kim herdacht. Bloemen werden neergelegd en er was een toespraak op de plek waar ze om het leven kwam. Ook de buurt is onder de indruk van wat er is gebeurd. “Er is hier heel veel gevoel van medeleven”, zegt buurtbewoner John.

Het lichaam van de 33-jarige vrouw werd zondagmorgen gevonden in het water langs de Weipoortseweg in Zoeterwoude. Ze zou daar hebben gefietst en is door onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar daarvoor was het te laat.

“Het was groot verdriet”, zegt buurtbewoner John over het samenzijn maandagavond waarbij de wijkagente werd herdacht. “Er was een korte toespraak en er werden bloemen en een beertje met een trui met daarop het logo van de politie gelegd. Daarna omhelsden de mensen elkaar. Het zag er respectvol uit. Dat doe je voor elkaar.”

Vergeten
Het water waarin Kim werd gevonden, ligt aan een kleine weg waarlangs maar een paar huizen staan. “We kennen elkaar allemaal”, vertelt John. “Toen het gebeurde ontplofte de buurtapp. Eerst is er natuurlijk de angst dat het iemand uit de buurt is, maar dit is niet minder erg. Het bleek te gaan om iemand die hier dagelijks door de straat fietste, blijkt nu.”

Buurtbewoners hebben zelf geen georganiseerde bijeenkomst gehouden. “Maar als je elkaar tegenkomt gaat het natuurlijk wel over dit ongeval. Het heeft zondag ook veel indruk gemaakt, toen ze werd gevonden. Heel veel brandweer en ambulances. Ook zonder die bloemen wordt ze hier niet vergeten.”

Pop-up politiebureau
Wijkagente Kim werkte in de wijken Dorp en Palenstein in Zoetermeer. Samen met haar collega Eric was ze daar regelmatig met een pop-up politiebureau inclusief koffiekarretje. Zoetermeerders konden er terecht met vragen en opmerkingen over de veiligheid in de wijk.

Maandag bracht burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer een bezoek aan het bureau waar de vrouw werkte. “De verslagenheid rondom het overlijden van Kim is, begrijpelijk, erg groot”, zei hij daar. “Ik leef zeer mee met de partner, kinderen, familie en vrienden van Kim.”

Verslagenheid
Een woordvoerder van de politie zei eerder over het overlijden van de wijkagente dat “de verslagenheid onder collega’s immens groot is”. Op Twitter delen verschillende politiemensen het bericht over hun omgekomen collega. Zo schrijft wijkagent Rob Doorneveld: “Niet te bevatten. Ik ga je enorm missen. Rust zacht lieve Kim.”

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×