Bram de Prie krijgt een lintje van Abdelhaq Jermoumi. (Foto's: Emile van Aelst).

Lintje voor oprichter speeltuin Stevenshof

Bram du Prie heeft zaterdag bij zijn afscheid als bestuurslid van Speeltuinvereniging Stevenshof uit handen van locoburgemeester Abdelhaq Jermoumi een koninklijke onderscheiding gekregen. De zichtbaar geëmotioneerde De Prie mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Bram du Prie was in 1984 een van de bedenkers en oprichters van Speeltuin de Stevenshof, ook was hij bijna veertig jaar lang penningmeester van het bestuur. Daarnaast was hij actief voor het onderhoud van de speeltuin en was hij betrokken bij de activiteiten die de speeltuin voor de buurt organiseerde.

Volgens Jermoumi hebben vrijwilligers als Du Prie ervoor gezorgd dat Leiden in 2021 de Jantje Betonprijs voor meest speelvriendelijke gemeente heeft gekregen. In zijn toespraak was de locoburgemeester vol lof over de 72-jarige Du Prie. “In de ogen van het stadsbestuur, het speeltuinbestuur, de vele vrijwilligers en de bijna driehonderd leden van de speeltuin en hun kinderen is hij een man uit duizenden die een lintje zeer verdient.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×