Burgemeester en wethouders samen metmleden van de Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten. (Foto: PR).

Gemeentehuis Voorschoten kleurt alleen vrijdag oranje

Voorschoten doet opnieuw mee aan de internationale campagne Orange the World. Het gemeentehuis van Voorschoten kleurt vrijdag oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Maar omdat de gemeente zuinig wil omgaan met energie is het gemeentehuis dit jaar maar één dag verlicht met ledverlichting en niet tot het einde van de actie op 10 december.

Bijna de helft van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld. Dat varieert van seksuele intimidatie tot aanranding en verkrachting, van huiselijk geweld tot doodslag en van gedwongen huwelijken tot genitale verminking, maar het kan ook om cybergeweld gaan. “Alleen met elkaar kunnen we het geweld tegen meisjes, vrouwen en ook mannen tegengaan”, aldus burgemeester Stemerdink. “Het is dichterbij dan wij denken en het kan iedereen gebeuren.”

Aanjagers in Voorschoten
Orange the World is een jaarlijks terugkerende campagne van UN Women en wordt in Nederland aangejaagd door Zonta en Soroptimisten. Beide zijn wereldwijde netwerkorganisaties van vrouwelijke professionals van en voor vrouwen. Leden zetten hun kennis en vaardigheden in voor de verbetering van de positie van de vrouw.

Het gaat daarbij om mensenrechten voor vrouwen en meisjes, maar ook om gelijke kansen op opleiding, werk, economische zelfstandigheid en goede gezondheidszorg. Samen zijn de serviceorganisaties goed voor ruim 200 jaar ervaring en 120.000 leden wereldwijd. Ze hebben een adviserende stem binnen de Verenigde Naties.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×