Nico Dijkshoorn en Onno Blom presenteren zondagmiddag de eerste aflevering van het boekenprogramma De Talkshow.

Literaire Talkshow met Onno Blom en Nico Dijkshoorn op tv bij Sleutelstad

Bij Scheltema Leiden worden zondagmiddag opnames gemaakt van de eerste editie van De Talkshow. Een boekenprogramma gepresenteerd door Onno Blom met Nico Dijkshoorn als sidekick.

Publiek is van harte welkom bij het boekenprogramma waarin de twee presentatoren in gesprek gaan met elkaar en twee schrijvers. Deze keer zijn dat hoofdgast Marcel van Roosmalen en Carolina Trujillo. Deze eerste keer over literatuur en voetbal. “Dat sluit goed aan bij het WK dat momenteel in Qatar wordt gehouden”, zei Blom donderdagmiddag in het programma Nieuws071 op Sleutelstad.

“Van Roosmalen is momenteel dé ster van de literatuur en ook wel in televisieland. Een steengoede schrijver die fantastische reportages over de voetbalwereld gemaakt”, aldus Blom. De tweede schrijver, Trujillo, komt oorspronkelijk uit Uruguay en schreef ook een boek over voetbal. “En dat is hilarisch en ontroerend”, zegt Blom over de fictieve dialogen tussen de twee topvoetballers die ze optekende in het boek ‘Messi en Suárez, de gelekte gesprekken’.

Onno Blom ziet uit naar De Talkshow. Een serie literaire televisieprogramma’s waarvan de eerste aflevering aanstaande zondag vanaf 16.00 uur met publiek wordt opgenomen in Scheltema Leiden.

Pilot
De eerste aflevering van De Talkshow is nog een pilot. Als die succesvol verloopt, is het de bedoeling om volgend jaar acht uitzendingen te maken. “Vier voor de zomer en vier erna”, blikt Blom vooruit op 2023. “Want de eerste reacties zij nu al heel leuk. Mensen zien er echt naar uit.”

De pilot van De Talkshow vindt plaats tijdens de tweede editie van Letterlijk Leiden dat vorige week van start ging en nog tot 18 december duurt. De gesprekken worden afgewisseld met live muziek van huisband Bart Wirtz met zijn trio.

Kriebelen
Onno Blom organiseerde tot en met 2016 een aantal edities van het literaire festival de ‘Leidse Olympus‘ bij de Burcht. “Dat is toen gestopt, maar nu gaat het toch wel weer erg kriebelen”, zegt Blom die vindt dat de literatuur een beetje uit de stad aan het verdwijnen is. “Dat gevoel heb ik wel.” Samen met Nico Dijkshoorn met wie hij ook landelijk een aantal keren aan tafel zat bij De Wereld Draait Door (DWDD) denkt hij de literatuur wel weer over het voetlicht te brengen. “We zijn hele andere types, maar houden wel allebei van interviews. Van mensen uitdagen en prikkelen.”

Opnames bijwonen
Publiek is van harte welkom bij de opnames van aanstaande zondagmiddag. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Entree is gratis.

Televisie
De Talkshow wordt maandagavond om 19.00 uur voor het eerst uitgezonden op Sleutelstad TV en de dagen erna nog een aantal keren herhaald. Het uitzendschema is te vinden via de digitale programmagids op deze site.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×