Toekomstige locatie nieuwbouwwijk Westerpoort. (Foto: Chris de Waard).

Leiden houdt rekening met minder woningbouw in nieuwbouwwijk Westerpoort

De nieuwe Leidse woonwijk Westerpoort die moet verrijzen tussen de Haagse Schouwweg, de Plesmanlaan en de A44, wordt mogelijk kleiner dan gedacht. Dat zei bouwwethouder Julius Terpstra donderdagavond in de gemeenteraad. Daar bevroeg VVD-raadslid Tom Leest hem mede namens de Partij Sleutelstad over het uitstel van de plannen dat de gemeente vorige week bekendmaakte.

Terpstra denkt zeker nog een half jaar nodig te hebben om een aantal zaken goed uit te zoeken. Het gaat daarbij onder andere over de inpassing van het verkeer, maar ook de stikstofproblematiek speelt de gemeente parten. Als die problemen niet opgelost kunnen worden, betekent dat mogelijk dat er minder huizen gebouwd kunnen worden. In de huidige plannen gaat Leiden uit van ongeveer duizend woningen. “Maar we gaan ook andere scenario’s uitwerken”, zegt Terpstra.

VVD-raadslid Tom Leest en wethouder Julius Terpstra over de vertraging en de verschillende scenario’s voor de Leidse nieuwbouwwijk Westerpoort.

De toename van het verkeer in Leiden en de verplaatsing van een deel van de auto’s naar de randen van de stad, omdat Leiden steeds meer werk maakt van een autoluw centrum, zijn de voornaamste redenen dat de plannen vertraging oplopen. Ook stijgende bouwkosten helpen niet om het plaatje rond te krijgen.

Brief
De VVD was met de beantwoording van de wethouder nog niet tevreden. Raadslid Tom Leest snapt niet dat het college er nu pas achter komt dat de inpassing van het drukke autoverkeer tot problemen leidt. Hij wil een uitgebreide informatiebrief van de wethouder en die gaat er komen, zo beloofde Terpstra.

Leiden Politiek Westerpoort


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×