Rondom de paardenwei en Holiday Inn komt een nieuwe wijk. (Foto: Gemeente Leiden).

Reacties gevraagd op plannen nieuwe woonwijk Westerpoort

Nog een weekeinde hebben bewoners de tijd om hun mening te geven over de gebiedsvisie Westerpoort: de nieuwe stadswijk die de gemeente wil bouwen langs de Plesmanlaan op het paardenweitje en Holiday Inn.

Westerpoort is volgens wethouder Fleur Spijker een geschikte locatie om zo’n 600-1200 woningen te realiseren. “Het is een van de laatste plekken in Leiden waar een nieuwe stadswijk kan ontstaan”, meldde wethouder Spijker al eerder.

Reageren
Bewoners, werknemers of investeerders kunnen tot 12 juli reageren op de plannen en nieuwe ideeën aandragen. Tot 12 juli kun er hier gereageerd worden. In oktober presenteert de gemeente de mogelijke scenario’s. Nieuwe participatiebijeenkomsten in die periode geven betrokkenen dan de mogelijkheid om hun mening te uiten over de plannen.

Hoogbouw
In de huidige plannen voor de nieuwe duurzame stadswijk is ook ruimte voor hoogbouw. Zo is er een variatie aan gebouwen van twaalf tot dertig meter, maar zijn er ook ontwerpen voor een gebouw tot zeventig meter hoog. Dit komt volgens de gemeente overeen met de Omgevingsvisie Leiden 2040. Eerder stuitte een ander plan in de buurt bewoners van het Vondelkwartier al tegen de borst. Zeventig meter is volgens hen echt te hoog. Voor Westerpoort is er in de bestaande plannen zelfs sprake van een gebouw tot honderd meter.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×