Joey Boekkooi in actie voor Scylla. (Foto: PR).

Mannenteam van Scylla promoveert naar eredivisie tafeltennis

De tafeltennismannen van Scylla keren na een aantal jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Zaterdag wonnen ze de beslissingswedstrijd om directe promotie met 4-1 van Tempo-Team. Daarmee heeft de Leidse tafeltennisvereniging weer twee teams in de eredivisie spelen.

Het kampioenschap in poule A was zwaarbevochten voor de Leidse mannen omdat pas in de laatste ronden Tempo-Team 3 werd voorbijgestreefd. Met de ruime eredivisie-ervaring van Gerard Bakker jr. en Joey Boekkooi was Scylla daarna licht favoriet in de
beslissingswedstrijd tegen Tempo-Team 2 dat nipt SKF voor bleef in de andere poule. In de beslissingswedstrijd werd dit waargemaakt door het genoemde duo en het jonge talent Mads Oomen. Met 4-1 werd het duel in Leids voordeel beslist.

Uitgespeeld
Het vrouwenteam van Scylla speelde zaterdag de halve finale in de play-offs tegen landskampioen VTV. Een stunt zoals vorig jaar, waar Scylla bijna de titel pakte, zat er dit keer niet in. Er werd met 4-0 verloren. Dat betekent dat het team dit jaar is uitgespeeld, in januari start voor zowel de mannen als de vrouwen de voorjaarscompetitie. Beiden dus in de eredivisie.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×