Stoomtrein Katwijk Leiden verwelkomt 25.000e bezoeker. (Foto: PR).

Stoomtrein Katwijk Leiden verwelkomt 25.000e bezoeker

Sinterklaas verwelkomde dit weekend de 25.000e bezoeker bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Samen met zeven Pieten werd tijdens een van de Pepernotenritten Levi Sloot uit Alphen aan den Rijn geteld als 25.000e bezoeker. Het oude bezoekers record uit 2017 is hiermee overtroffen.

Sinds de heropening van het museum en de introductie van de Museumkaart wisten veel bezoekers het museum te vinden. “Veel bezoekers kwamen nog een keer terug omdat hun kinderen nog niet waren uitgespeeld in de kindercorner van het museum of met de modeltreinen die buiten voor het museum rijden”, laat een woordvoerder weten. “Want wat is er spannender dan steeds op knoppen te kunnen drukken. Maar ook een rit in een echte stoomtrein blijft bijzonder.”

“Met de introductie van de museumkaart eerder dit jaar hadden we hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen”, aldus de woordvoerder. Voor het gehele seizoen werd ingezet op op 25.000 bezoekers. “Dat zijn hoge cijfers als je je realiseert dat dit museum, dat volledig draait op vrijwilligers, tussen Pasen en het laatste weekend van september alleen in de weekenden is geopend. In de vakantieperioden zijn de openingstijden wat ruimer.”

Tijdens de kerstvakantie organiseert de Stoomtrein Katwijk Leiden van 27 tot en met 30 december ook weer de oliebollenritten. Dat kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de verplichte museumsluitingen door corona.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×