Zo'n 800 inwoners reageerden op een enquête van de gemeente Voorschoten over speelplekken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente Voorschoten krijgt 800 reacties op enquête speelruimte

Normaal gesproken levert een gemeentelijk enquête nooit zo heel veel reacties op vanuit de samenleving maar over speelruimte wil iedereen duidelijk wél meepraten. Maar liefst zo’n 800 reacties ontving de gemeente Voorschoten hierover binnen drie weken. “Dat is echt heel veel, een enorm succes”, zei een blije wethouder Zoetemelk dinsdagmiddag tijdens het persuurtje.

De enquête is onderdeel van de nieuwe beheerplannen voor groen, wegen, water, bruggen, verlichting en spelen waar de gemeente aan werkt. Een document waarin voor elk terrein beschreven wordt welke middelen ingezet worden voor de instandhouding, het herstel of de ontwikkeling van natuurwaarden. De oude plannen lopen eind dit jaar af en nieuwe zijn er nog niet. Omdat een gemeente verplicht is om zulke plannen wel te hebben, zijn de bestaande tijdelijk verlengd.

Wethouder Zoetemelk in gesprek met verslaggever Marjolein Altena van de Voorschotense Krant die voor een keertje de Sleutelstad-microfoon ter hand nam.

Wethouder Zoetemelk wil de vele honderden reacties op de enquête graag meenemen bij het opstellen van nieuwe plannen en dat kost nog wat extra tijd. “We hadden natuurlijk wel iets aan reactie verwacht, maar dit overtreft alles. Heel veel kinderen kwamen met talloze ideeën”, vertelt Zoetemelk. “Onder andere twee kinderen uit Noord-Hofland met een plan voor een skatebaan in hun wijk. Maar ook ouderen blijken zo hun ideeën te hebben. Senioren vragen apparaten waarmee ze kunnen trainen en aan hun conditie werken. En dat is natuurlijk altijd goed. We nemen alles mee.”

Wat er wel en niet kan worden gerealiseerd, weet ook de wethouder nog niet. “Dat ligt aan de kosten en er moet ook ruimte voor zijn. Niet alles kan maar daarover moet de gemeenteraad besluiten. In februari of maart komen we met een voorstel naar de raad.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×