In elk geval AH blijft voortaan op zondag tot 22.00 uur open. (Foto: Chris de Waard).

Voorschotense supermarkten langer open

Als de Voorschotense gemeenteraad er donderdagavond mee instemt, mogen supermarkten in het dorp voortaan ook op zon- en feestdagen tot 22.00 uur open blijven. Wethouder Paul de Bruijn (economie) wil zo aansluiten bij wat inmiddels in de regio gebruikelijk is.

“Er is nu eenmaal behoefte van klanten om ook na 19.00 uur boodschappen te doen. Dan gaan ze daarvoor soms naar Leiden. Met de verruiming willen we onze eigen ondernemers steunen en bovendien de Voorschotenaren het gemak geven om boodschappen te doen binnen eigen de gemeentegrenzen”, zegt De Bruijn die er wel op wijst dat het hier alleen gaat om het bieden van de mogelijkheid aan supermarkten om later open te blijven.

“Van Albert Heijn en Jumbo hebben we eerder dit verzoek gehad”, vertelt De Bruijn. “Albert Heijn heeft aangegeven ook daadwerkelijk open te zullen gaan. Jumbo onderzoekt nog of ze daar nu al voldoende personeel voor hebben.” Hoogvliet blijft vooralsnog niet langer open op zondagen. Van andere supermarkten is nog geen standpunt bekend.

De Voorschotense wethouder De Bruijn over de verruiming van de openingstijden voor supermarkten in het dorp.

Croissantje
Een ander punt dat de gemeente meteen meeneemt bij het aanpassen van de winkeltijdenverordening is het vastleggen van de tijden waarop de winkels bevoorraad kunnen worden. Volgens De Bruijn gaat het hier niet om een verruiming, maar worden bestaande afspraken geformaliseerd. “Op zondagen mag dat bijvoorbeeld vanaf 7.30 uur, zodat als klanten op zondagmorgen een vers croissantje willen kopen, dat er ook is.”

Economie Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×