(Archieffoto: Chris de Waard).

Partij voor de Dieren opent meldpunt vuurwerkoverlast: 'De burgemeester is te traag'

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Leiden heeft een meldpunt voor vuurwerkoverlast geopend. Via de website van de partij kunnen inwoners van de stad aangeven dat ze overlast van vuurwerk hebben. De partij hoopt op een flinke lijst met klachten. Deze gaan ze aan burgemeester Lenferink aanbieden om hem duidelijk maken dat hij ’te traag’ is met het vuurwerkvrij maken van de stad.

In 2018 steunde een meerderheid van de gemeenteraad de motie van de PvdD om Leiden uiterlijk in 2022 vuurwerkvrij te hebben. Vorig jaar werd daarnaast een motie aangenomen om vaart te maken met dat voornemen. “De burgemeester wil wel, maar het gaat te langzaam”, vindt Van Schaik.

“Er zijn vuurwerkvrije zones, die jaarlijks wel iets uitgebreid worden, maar in dit tempo duurt het vijftig jaar voor Leiden vuurwerkvrij is”, berekent de fractievoorzitter van de PvdD. “Terwijl ook buiten de zone veel wilde dieren, huisdieren en mensen last hebben van de herrie, schade, luchtvervuiling en het zwerfafval dat vuurwerk oplevert.”

Martine van Schaik vertelt in Nieuws071 over het meldpunt vuurwerkoverlast dat ze met de Partij voor de dieren heeft ingesteld.

Gevaarlijk
De website is niet bedoeld om mensen te ‘betrappen’. “We zijn geen handhavers, dus we gaan er niet op af om in te grijpen of boetes uit te delen. We inventariseren hoe groot de overlast is en bieden tegelijkertijd een loket waar mensen terecht kunnen die overlast ervaren. We weten dat daar grote behoefte aan is”, legt PvdD fractievoorzitter Martine van Schaik uit.

Van Schaik benadrukt dat voor het melden van gevaarlijke situaties altijd de politie gebeld moet worden. “Maar meldt het daarna ook nog bij ons.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×