Leidse atlete Amina Maatoug wordt vierde bij EK cross onder 23 jaar. (Foto's: Erik van Leeuwen)

Leids atlete Amina Maatoug net naast podium op EK cross

Amina Maatoug en Veerle Bakker hebben de eer hoog gehouden van Leiden Atletiek in Turijn bij de Europese Kampioenschappen cross. De net 20 jaar geworden Maatoug werd vierde in haar leeftijdscategorie (onder 23) en Bakker snelde naar de tiende plaats bij de senioren.

Ondanks dat er net geen eremetaal inzat voor Maatoug, ze finishte zes seconden achter nummer 3, is de atlete die sinds de zomer in Amerika studeert en hardloopt, tevreden met haar race. “Het was een zwaar parcours met lekker veel modder en een flinke heuvel”, laat Maatoug na afloop weten aan Sleutelstad. “Daarom wilde ik niet te hard starten. Ik heb de wedstrijd mooi kunnen opbouwen en steeds wat mensen kunnen inhalen.”

De Europese kampioenschappen cross country werden zondag gehouden in Park La Mandria nabij Turijn. De atleten werd ook door een deel van het kasteel geleid, als een soort urban trail.

Veerle Bakker had haar deelname afgedwongen via een bezwaarprocedure. De Atletiekunie vond haar derde plaats bij de Nederlandse kampioenschappen onlangs in Tilburg niet goed genoeg voor het EK cross. Afgelopen woensdag kreeg Bakker groen licht dat ze toch mocht starten. Die uitzending maakte ze meer dan waar door ver boven zichzelf uit te stijgen. Als steeplechaseloopster wist Bakker wel raad met de klim in het parcours naar het kasteel, waar menig atleet met moeite boven kon komen. Het leverde uiteindelijk een plek in de top tien op.

Veerle Bakker legt beslag op plaats 10 bij EK cross (senioren).

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×