Elles Verhoef (l) in de studio van Sleutelstad.

Jongeren leren ondernemen met kunst en cultuur

Scholieren kunnen zich ontwikkelen door vakken te volgen op school, maar ook door tijdens of na school mee te doen met een project waarin ze leren om zichzelf te uiten in kunst en die kunst ook nog aan de man te brengen. Dat gebeurt in een nieuw project van stichting Mixclubs. Wat dat oplevert is op 22 december te zien in Museum Volkenkunde in Leiden. Vier groepen middelbare scholieren presenteren dan wat ze onder leiding van kunstenaars Fleur van den Berg en Margot van Leeuwen hebben gemaakt.

De kunstwerken zijn allemaal gemaakt van hergebruikt materiaal van Het Warenhuis. “De jongeren hebben daarmee in vier groepen echt heel creatieve en serieus goede installaties gemaakt”, vertelt organisator Elles Verhoef bij Cultuur071. De werken hebben onderwerpen als ‘Wat maakt jouw huis een thuis’, ‘Wat maakt je verdrietig’ maar ook ‘Superhelden’ en ‘Fantasiedieren’.

“En ze moeten hun kunst ook aan de man brengen.” Verhoef legt uit dat alle projecten van stichting Mixclubs zijn bedoeld om jongeren te leren ondernemen. Ze moeten daarom ook zelf publiek werven met nieuw geleerde marketingtechnieken. En de tentoonstelling eindigt met een veiling, waarbij Mixclubs hoopt dat er een paar grote organisaties zijn die deze bijzondere en grote kunstinstallaties willen kopen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×