(Video: Robbert Beurse, Gijs Meijers en Irma de Vries en Foto's: Emile van Aelst).

Ruim 25.000 euro voor goede doelen dankzij Rotary Santa Run Leiden

Onder aanvoering van de ‘echte kerstman’ liepen donderdagavond ruim 1500 hulpkerstmannen, -vrouwen en kinderen mee aan de Rotary Santa Run Leiden. Anders dan de naam doet vermoeden wordt er niet gerend maar gewandeld door het historische centrum van de stad. Een kaartje voor de wandeling kost 15,74 euro. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Met hulp van de Leidse Rotary zamelden de wandelaars flinke bedragen in. De Make-A-Wish Foundation kreeg een cheque van 7.000 euro. De Voedselbank Leiden kreeg 8.000 euro en voor de Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp was de grootste cheque van 9.000 euro. Noyana, Basalt en Lumen Rijnland krijgen ieder 500 euro voor het uitvoeren van specifieke projecten.

Na een gedegen warming-up was het zover: de bijna 1574 deelnemers liepen verkleed door de stad. Onderweg werden ze getrakteerd op verschillende hapjes, drankjes, muziek en vooral veel gezelligheid. Het aantal deelnemers, en daarmee de opbrengst van de Santa Run Leiden, was nooit eerder zo hoog. “Deze derde editie heeft alle records gebroken. Super goed. Niet eerder wandelden er zoveel mensen mee. We hopen volgend jaar de 1574 deelnemers aan te tikken”, vertelt organisator Joke Larrewijn.

In het hele land organiseren lokale rotary afdelingen Santa Runs. In Leiden gebeurt dit sinds 2018.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×