(Foto: Rotary Club Voorschoten-Leidschendam).

Opbrengst inzamelingsactie Voedselbank Voorschoten: bijna 4.700 euro

De inzamelingsactie bij Jumbo Tom van Vliet in Voorschoten heeft zaterdag bij 4.700 euro opgebracht. De supermarkt zamelde ditmaal geen houdbare producten, maar geld in voor de Voedselbank in Voorschoten. De organisatie gebruikt de opbrengst om zelf niet-houdbare producten aan te schaffen voor de klanten van de voedselbank.

“Het magazijn van Voedselbank Voorschoten is op dit moment voldoende gevuld met houdbare producten, met name dankzij eerdere inzamelingsacties in het dorp. Maar er is nog grote behoefte aan niet-houdbare producten, zoals groenten, fruit, zuivel en eieren. Met dit bedrag gaan we de loop van 2023 versproducten kopen”, legt de voorzitter van Voedselbank Voorschoten Floris van Gulick uit.

Rotary
De Rotary Club Voorschoten-Leidschendam bemenste de kraam voor de supermarkt. “Heel de dag liep de actie als een trein. De meeste klanten pinnen zonder aarzeling een bedrag. Anderen doen een donatie in contanten of leveren toch liever échte producten in. Soms ontstaat zelfs een kleine rij wachtenden voor het pinapparaat”, verklaarde een enthousiaste vrijwilliger.

Leeg
De actie was zo succesvol dat rond 14.00 uur de accu van het pinapparaat leeg was en het papier van de bonnetjes op. “Gelukkig zorgen medewerkers van Jumbo Tom van Vliet direct voor een verlengsnoer en een nieuwe kassarol.”

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×