(Foto's: Emile van Aelst).

Eerste editie Leids Drijfijs Dweilfestival deels afgelast: 'Door de ijzel valt het wel een beetje in het water'

Water speelde een nog grotere rol dan vooraf gedacht tijdens de eerste editie van het Leids Drijfijs Dweilfestival. Zondagmiddag moest de organisatie van het dweilorkestenconcours langs de drijvende ijsbaan in Leiden besluiten om het programma drastisch in te korten. De voorspelde regen, met ijzel als gevolg, zorgde voor afzeggingen. Bovendien vond de organisatie het onverantwoord om mensen tijdens de gladheid de straat op te laten gaan.

“Door de ijzel valt het wel een beetje in het water. Maar we maken er het beste van”, vertelt organisator Leo de Vogel terwijl het eerste orkest zich aan de zijkant van de ijsbaan warm probeert te spelen. In plaats van in twee sessies werden de optredens tot het eerste deel beperkt. “We staan van 16.00 uur tot 18.00 uur. De tweede serie optredens hebben we afgelast. Jammer want het is juist heel erg druk op de ijsbaan.”


Verslaggever Robbert Beurse in gesprek Leo de Vogel over het Leids Drijfijs Dweilfestival.

Winnaar
Het was de bedoeling dat een jury, samen met het aanwezige publiek, zou bepalen welk van de optredende orkesten het beste kerstoptreden had verzorgd. “Eigenlijk was het te druk om te klappen, bovendien wilden we de jury niet door dit weer laten komen. Dus toen hebben we besloten dat we de grote beker niet uitreiken en dat iedereen een deelnemersbokaal krijgt”, legt De Vogel uit.

Ondanks de kou gaven de Leidsûh Gabbûrs, de Partyband Leiden, de Gespleten Klomp en Redelijk Onverantwoord allemaal een spetterend optreden dat, mede dankzij het ijs, door een groot deel van de binnenstad te horen was. Het koor dat op de brug stond op te treden vond dat minder geslaagd, zij kwamen er niet bovenuit. “Dat gaan we volgende keer anders doen”, belooft de organisatie.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×