Sterre en Fleur Spijker (Foto: Maarten Mulder).

Wethouder Spijker geeft startschot Albert Spijker Memorial

Terug van twee jaar weggeweest: de nieuwjaarstraditie van 100 keer 100 meter zwemmen voor het goede doel. Op 2 januari vindt de Albert Spijker Memorial plaats in zwembad De Zijl. Wethouder van Sport Fleur Spijker zal het startschot geven van het evenement dat de naam draagt van haar in 2016 overleden oom.

“Een mooi nieuwjaarsvoornemen en een goede manier om gelijk van de oliebollenkilo’s af te komen.” Sterre en Fleur Spijker geven nog een paar redenen om deel te nemen aan dit jaarlijkse zwemevenement ter ere van hun familielid, dat de afgelopen twee jaar vanwege corona niet door kon gaan. Sterre is de dochter van Albert Spijker, die tot vlak voor zijn dood in 2016 zelf 100 keer 100 meter zwom in zwembad De Zijl. Nu zit ze in de organisatie van de Memorial en doet ze ook zelf mee.

Fleur en Sterre Spijker over de Albert Spijker Memorial in Sport071.

Dat zwemmen doe je niet alleen voor jezelf en je eigen conditie, maar ook voor het goede doel, legt ze uit. “We hebben dit jaar gekozen voor Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Hoe mooi is het om je eigen gezonde spieren in te zetten voor kinderen die dat niet kunnen?” Om te kunnen bijdragen aan het goede doel, kun je deelnemers sponsoren. Een bijdrage leveren kan op deze pagina.

Zelf meedoen kan natuurlijk ook, de inschrijving sluit op 26 december. Intussen heeft Sterre het hele jaar getraind voor de inspanning die ze op 2 januari gaat leveren. “Het wordt zwaar, maar elke keer als ik richting zwembad De Zijl ga om te trainen, kom ik mensen tegen met hetzelfde doel. Dat motiveert heel erg.”

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×