v.l.n.r. wethouder Yvonne van Delft, DZB-medewerkster Patricia, directeur Noëlle ter Woerds, Jeroen Windmeijer. (Foto: DZB).

Jubilerend DZB heeft eigen thriller

Ter ere van het vijftigjarig bestaan van DZB Leiden heeft Jeroen Windmeijer een thriller geschreven: ‘De zaak B’. DZB-medewerkster Patricia kreeg het eerste exemplaar uit handen van de Leidse schrijver.

Patricia is groot fan van Windmeijer. “Via een vriend ben ik bij Patricia op de koffie terechtgekomen”, vertelt de schrijver. “Directeur Noëlle ter Woerds hoorde van die ontmoeting en het leek haar leuk als ik speciaal voor DZB een thriller zou schrijven.” Ter Woerds is maar wat trots op het resultaat. “Alle medewerkers krijgen een exemplaar in hun kerstpakket. Hoe leuk is het om tijdens de kerstdagen een spannend boek te lezen over je eigen werkgever?”

Om het verhaal te kunnen schrijven, heeft Windmeijer een rondleiding gehad en meegewerkt op diverse afdelingen van het re-integratiebedrijf. “Ik kende het bedrijf wel al een beetje, mijn buurman werkt hier bijvoorbeeld ook. Maar dat DZB zó groot was, dat wist ik niet.”

In ‘De zaak B’ wordt in park Cronesteyn het dode lichaam van een vrouw gevonden. Ze heeft heel veel chocolade in haar mond. Daarna volgen er meer slachtoffers, allen uit de Leidse politiek. De sporen lijken allemaal naar de chocoladefabriek van DZB te voeren. Het boek ligt nu in de Leidse boekenwinkels.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×