Margot Nicolaes nieuwe directeur van BplusC

Margot Nicolaes is per 13 februari aanstaande de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur bij BplusC. Als directeur volgt ze Willem van den Broek op die 1 mei aantrad, maar na een half jaar zijn vertrek alweer aankondigde.

“Als interim-bestuurder gaat Nicolaes voorlopig het komende jaar aan de slag met onder andere de doorontwikkeling van het bibliotheekwerk in Leiden en het samen met de gemeente realiseren van nieuwe huisvesting voor de bibliotheek en de muziekschool”, zo laat BplusC weten.

Nicolaes heeft ruim dertien jaar ervaring in een soortgelijke functie bij de openbare bibliotheek in Delft waar zij de nieuwe koers van die organisatie naar een maatschappelijke educatieve bibliotheek heeft vormgegeven. Ook heeft zij het fundament gelegd voor de samenwerking tussen de bibliotheek en het kunstencentrum van Delft en heeft zij de huisvestiging voor beide organisaties in een nieuw gebouw gerealiseerd. Het afgelopen jaar was Nicolaes op interimbasis lid van het managementteam van bibliotheek Utrecht.

Nicolaes ziet voor BplusC volop kansen om de bijdrage van de organisatie aan de stad verder te vergroten. “Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan en BplusC de plek in de stad te geven die het verdient.” De Leidse noemt het extra bijzonder omdat ze hier woont en de stad een warm hart toedraagt.

Voorzitter Edwin van der Spek van de Raad van Toezicht zegt dat BplusC er klaar voor is om grote stappen te gaan zetten in de versterking van het bibliotheek- en cultuurwerk in Leiden. “Met Margot Nicolaes halen we een bijzonder ervaren bestuurder in huis die de nieuwe koers van BplusC kan doorontwikkelen en uitzetten. We kijken zeer uit naar haar komst.”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×