Het gebouw van het Sociaal Pension achter de Morspoortgarage wordt op termijn gesloopt. (Foto: Chris de Waard).

Omwonenden zien te weinig groen in plannen Morspoortgebied

De Leidse wijkverenigingen Stationsgebied en Transvaal zetten hun vraagtekens bij de hoeveelheid groen in de plannen van de gemeente met het Morspoortgebied. Op de plek van het oude belastingkantoor tot en met de tijdelijke Morspoortgarage moeten 500 nieuwe woningen komen.

Maar daar is te weinig plaats voor groen schrijven de twee wijkverenigingen in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. “Wij maken ons grote zorgen over het weinige voor groen bestemde gebied in het plan”, begint Jan Tolsma van Wijkvereniging Stationsgebied zijn brief. Ook in de brief van Wijkvereniging Transvaal gaat het over de hoeveelheid groen. “Je zou zeggen dat bij verdichting door bebouwing en mensen juist meer groen noodzakelijk is. De stroken tussen de gebouwen zijn zo smal dat ze benepen en benauwd lijken.”

De komst van een nieuw en groter sociaal pension kon meteen al niet op goedkeuring rekenen van de twee verenigingen. Dat onderstrepen ze nog eens in hun brief. Wijkvereniging Stationsgebied vraagt zich af of er wel genoeg aandacht is geschonken aan de sociale veiligheid voor de omgeving. De vereniging wil dat een onafhankelijke instantie onderzoek gaat kijken of het veilig is voor de inwoners.

En Transvaal volgt die gedachtengang. “Wat krijgt Transvaal hiervoor terug? Extra handhaving? Extra schoonmaak van straten? Extra geld? Het wandelpad langs de spoorlijn zal verdwijnen en als tuin fungeren voor de bewoners van het Sociaal Pension. Transvaal wil niet alleen de lasten, maar ook de lusten.”

Leiden Maatschappij Politiek morspo

Meer in dossier morspo

Meer in dossier morspo


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×