(Video: Robbert Beurse).

Verlichte boerderijenroute: 'Genieten van al het moois dat Zoeterwoude te bieden heeft'

Ruim vijftig boerderijen en andere markante gebouwen in het buitengebied van Zoeterwoude zijn de komende weken extra uitgelicht. De vereniging Wijk en Wouden heeft een route uitgezet langs de Zuidbuurt, Weipoort, het Molenpad en de Noordbuurt. Deelnemers kregen lampjes om hun monument extra te verlichten.

In Café de Meester, dat zelf ook meedoet aan de route, werd woensdagavond het startsein voor de route gegeven. Ondanks dat het flink regende, waagden enkele tientallen fietsers zich buiten om na de start de route al eerste te kunnen rijden. “Wat ik heel mooi vindt, is de uitstraling van de boerderijen. Even genieten van al het moois dat Zoeterwoude te bieden heeft”, zegt organisator Lyanne de Laat.

Welkomsbord
Bij een deel van de boerderijen kan, op gezette tijden, ook binnen een kijkje worden genomen. “Dat wisselt per dag. Als er een welkomsbord in de tuin staat mogen mensen het erf op en horen in de stal of de boerderijwinkel van de boer of boerin zelf hoe zij hun bedrijf runnen.”

De route heeft twee doelen. “We willen ten eerste mensen met elkaar verbinden. Maar daarnaast verdienen de boeren, die het al moeilijk genoeg hebben, het ook om op een podium gezet te worden waar ze kunnen vertellen over waarom ze ‘boeren’.”

Een boekje met de route en extra informatie over de deelnemende boerderijen kost 3 euro en is verkrijgbaar in Café de Meester.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×