Leiden Marathon. (Foto: Gerry van Bakel).

Goede voornemens: Hollen met Han is er klaar voor

Voor de 24ste keer kunnen hardlopers met goede voornemens meteen in het nieuwe jaar aan de slag met hun conditie. Vanaf zaterdag 14 januari organiseren Leiden Atletiek en de Leiden Roadrunners Club (LRRC) weer ‘Hollen Met Han’. Deelnemers worden in vier maanden klaargestoomd om mee te lopen met de Singelloop en Leiden Marathon.

“De formule werkt al bijna een kwart eeuw. Bevlogen trainers van beide clubs bundelen hun krachten om beginnende en licht ervaren hardlopers voor te bereiden op de Singelloop (vrijdag 21 april) en een onderdeel van de Leiden Marathon (weekend 13 en 14 mei). De bekendste van hen is Han Kulker, oud-deelnemer aan de Olympische Spelen en als trainer actief bij onder meer Leiden Atletiek. Daar begeleidt hij vooral gedreven wedstrijdatleten, maar de ervaren Zoeterwoudenaar kan ook goed overweg met recreatief ingestelde sporters.”

Anders dan de naam van de clinic doet vermoeden staat ‘Han’ er niet alleen voor. Een team van acht tot tien trainers verzorgt om de veertien dagen een gezamenlijke clinic, afwisselend bij LRRC, op de Leidse atletiekbaan (Anthonie Duycklaan 9a) en in de duinen. De deelnemers krijgen naast trainingsopdrachten en ‘huiswerk’ ook sportmedische verzorging, een sportshirt, een pastaparty (sportdiner op de vrijdag voor de Leiden Marathon) en startbewijzen voor de Leidse lopen.

De eerste van de tien clinics is op zaterdag 14 januari om 9.00 uur bij LRRC aan de Voorschoterweg 8 in Leiden en duurt tot ongeveer 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor de cursus bedraagt 105 euro.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×