(Foto: Druckerfonds).

Leger des Heils Leiden ontvangt duizend euro van het Druckerfonds

Het Druckerfonds heeft de Leidse afdeling van het Leger des Heils beloond met een kerstbonus van 1000 euro. Het geld wordt gebruikt ter ondersteuning van het ‘Warme Kamers’ project. Ook koopt de organisatie een nieuwe diepvrieskist zodat gedoneerde producten langer bewaard kunnen worden.

De ‘Warme Kamers’ zijn plekken waar bewoners die, als gevolg van de hoge energieprijzen, thuis de verwarming niet of onvoldoende aan kunnen zetten, kunnen opwarmen. Het Leger des Heils in Leiden wist, met hun van een grote groep vrijwilligers, hun deuren vijf dagen per week te openen. Een initiatief dat het Druckerfonds wil belonen.

Voorzitter Marije van den Berg legt uit waarom ze tot de gift hebben besloten. “Energie-armoede is een stille armoede en het treft veel meer mensen dan wij op het eerste gezicht zien. Het Leger des Heils zet zich met hart en ziel in om warmte te blijven brengen, dat verdient een extra steuntje in de rug.”

Het Druckerfonds is een vermogensfonds. De opbrengsten van dat vermogen worden geschonken aan allerlei sociale initiatieven in Leiden en omgeving (Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude) die ten goede komen aan projecten die de samenleving zorgzamer en gezelliger maken en ervoor zorgen dat mensen het beter krijgen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×