(Foto: PR).

Nieuw plan herontwikkeling Jan Evertsenlaan Voorschoten

Omwonenden en gemeente Voorschoten starten met ‘schone lei’ aan de herontwikkeling van het gezondheidscentrum en het voormalige kerkgebouw aan de Jan Evertsenlaan. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst van de gemeente voor omwonenden. Het oorspronkelijke plan van drie jaar geleden voor nieuwbouw van zes verdiepingen kon niet rekenen op draagvlak van de omwonenden.

Omdat er wel een oplossing moet komen is wethouder Hans van der Elst met omwonende in gesprek gegaan over de herontwikkeling. Dertien omwonenden en twee gebruikers van het gezondheidscentrum maakten daarvan gebruik. “Ik dacht, de gemeente heeft haar plannen al klaar en wij mogen gaan zitten en ons koest houden”, zegt een van de bewoners. “Maar na deze bijeenkomst denk ik daar heel anders over. Onze ideeën zijn genoteerd, de wethouder en de projectleider van de gemeente luisterden goed en het was fijn dat die ook de moeite namen om een rondje te maken door onze buurt. Zo krijg ik het vertrouwen weer terug.”

Experts van de gemeente maken, in overleg met omwonenden, de eigenaar van het gezondheidscentrum en ontwikkelaar een vernieuwde opzet met procedurele en ruimtelijke randvoorwaarden voor de herontwikkeling. Wethouder Van der Elst heeft een positieve indruk van de bijeenkomst. “Maar de moeilijkste stappen moeten nog komen. Ook tijdens de gesprekken op straat kreeg ik echt de indruk dat veel van de omwonenden in redelijkheid naar een compromis willen toewerken. Dat vind ik heel fijn, want het is onze intentie om deze en andere herontwikkelingen in ons dorp met zoveel mogelijk draagvlak te realiseren.”

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×