Minderjarige vluchtelingen volgende week naar Maansteenpad

De opvang van twaalf alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv’ers) in de voormalige bed-bad-broodopvang aan het Maansteenpad in de Mors, start over een week. Vanaf maandag 2 januari worden er jongeren tussen de 15 en 18 jaar opgevangen voor een periode van zes maanden. Leiden komt met het openstellen van de leegstaande locatie tegemoet aan de aanhoudende vraag naar opvanglocaties in ons land.

Tot september werd de locatie aan het Maansteenpad gebruikt voor de opvang van dak- en thuislozen afkomstig uit het gebouw Nieuwe Energie aan het Papegaaisbolwerk. In verband met de coronapandemie zaten de daklozen minder op elkaar.

De locatie aan het Maansteenpad heeft slaapvertrekken, een keuken, douches en woonkamers. “Het pand staat nu leeg, terwijl er kinderen en jongeren onder erbarmelijke omstandigheden verblijven in Ter Apel. Daarom heeft het gemeentebestuur gekozen om deze locatie tijdelijk in te zetten voor crisis noodopvang van vluchtelingen”, schrijft de gemeente in een brief aan buurtbewoners.

Asielprocedure
Voogdijorganisatie Nidos heeft het voogdijschap over de jongeren. TMC is de organisatie die op het Maansteenpad gaat zorgen voor de 24-uurs opvang en begeleiding van de jongeren waarvan een deel al een asielstatus heeft en een ander deel nog in de procedure zit. Die asielprocedure doorlopen ze terwijl ze in Leiden worden opgevangen.

Toekomst
Wat er met het gebouw aan het Maansteenpad gaat gebeuren als de opvang daar over een half jaar stopt, wil de gemeente in diezelfde periode onderzoeken.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×