(Foto's: Gemeente Voorschoten).

Explosievenhond speurt naar illegaal vuurwerk in garageboxen

In opdracht van de gemeente Voorschoten is explosievenhond Maya woensdag op zoek gegaan naar opslagplekken voor illegaal vuurwerk. Agenten gingen met de speciaal getrainde Duitse herder langs een aantal garageboxen in het dorp. De gemeente en politie gaan vaker dit soort preventieve acties uitvoeren.

In de weken voor de jaarwisseling controleert de politie preventief op illegaal vuurwerk. Omdat handelaars in illegaal vuurwerk gebruik kunnen maken van garageboxen, kwam de politie in samenwerking met boa’s en de bouwtoezichthouder van de gemeente in actie bij een rij garageboxen in de Hyacinthstraat en de Professor Asserlaan. Er werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen.

De explosievenhond maakte eerst een zogenoemde sweep langs de garageboxen. Daarbij werd geen illegaal vuurwerk opgespoord.

Omdat de politie ook controleerde op naleving van het bestemmingsplan, liet zij een slotenmaker ook enkele garageboxen openen. Ook daarbij zijn geen illegale activiteiten vastgesteld. Er werd onder meer gelet op de opslag van gestolen  goederen en grondstoffen voor de productie van drugs.

Veiligheid
Burgemeester Nadine Stemerdink is allerminst teleurgesteld dat er niet onoorbaars is aangetroffen. “Ik ben juist blij dat er niets is gevonden. Als gemeente staan we in de eerste plaats voor de veiligheid van onze bewoners.”

Vuurwerkoverlast
De gemeente vraagt inwoners die vermoeden dat in hun buurt illegaal vuurwerk is opgeslagen, om dat te melden. Contactgegevens en alle informatie over de jaarwisseling staan op de website van de gemeente. Bellen kan ook. Met de gemeente via 14071, met de politie via 112 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×