Vooral rond Leiden staat het vaak vast op de N206. (Foto: Chris de Waard).

N206 drukste N-weg van Nederland

De N206 is opnieuw de drukste N-weg van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Net als in 2019, het jaar voor corona, stonden op de weg die van Zoetermeer, via Leiden naar Katwijk loopt de meeste files.

Op de N206 staan vooral rond Leiden de meeste files, laat de ANWB weten. De filecijfers van dit jaar zijn door de organisatie vergeleken met die van 2019, omdat het de afgelopen twee jaar vanwege de coronamaatregelen en het vele thuiswerken rustiger op de weg was. De provinciale weg naar Katwijk stond ook dat jaar al aan kop als drukste provinciale weg van het land.

De ANWB heeft voor alle A- en N-wegen in ons land de filezwaarte berekend. Dit is filelengte vermenigvuldigd met de duur van de files. Voor heel Nederland ligt deze zwaarte nog ongeveer 20 procent onder het niveau van 2019. Dit komt voornamelijk door de coronamaatregelen die in de eerste maanden van het jaar nog golden.

Rekenmethode
Dit is overigens een andere rekenmethode dan die Rijkswaterstaat hanteert. Hierdoor heeft de ANWB op de A-wegen andere files in de top 10 staan dan Rijkswaterstaat, al blijft het een feit dat het in onze regio druk is. De A4 staat twee maal in de top tien, namelijk bij de Ketheltunnel en bij Zoeterwoude.

Goed nieuws is er ook. In 2019 was de weg van Amsterdam naar Den Haag nog de drukste snelweg van het land, in drie jaar tijd is deze naar plaats acht gezakt. De files bij de Ketheltunnel staan nu op derde plaats.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×