Deze week wordt op de drijvende ijsbaan gezocht naar de snelste schaatser van Leiden. (Foto: Chris de Waard).

IJVL en IHCL zoeken de Snelste Schaatser van Leiden

De IJssport Vereniging Leiden (IJVL) en de Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) gaan gezamenlijk op zoek naar ‘De Snelste Schaatser van Leiden ‘ in de hoop zo nieuw talent te ontdekken.

De Leidse ijsclubs gaan op de drijvende ijsbaan in het centrum van Leiden drie middagen lang onder de schaatsers op zoek naar die snelle schaatsers. Er wordt dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur gescout door de mensen van IJVL en IHCL.

Snelle rijders mogen op het kleine baantje overigens geen gebruik maken van noren. Schaatsen kunnen ter plekke worden gehuurd, maar eigen kunst- en ijshockeyschaatsen mogen ook.

In aanloop naar de nieuwe ijsbaan die in september 2023 aan de Voorschoterweg wordt geopend, werken beide ijsclubs steeds nauwer samen. Op bestuurlijk niveau en op het niveau van de schaatstrainingen weten de Leidse ijsclubs elkaar steeds beter te vinden. “Onze clubs werken samen om de schaatssport te versterken”, vertellen Vero Nater en Jeroen Straathof van respectievelijk IJVL en IHCL.”Dat doen we onder andere door het zoeken naar talent en het werven van nieuwe schaatsers. Dit bracht men op het idee om samen met de stichting Sport In Beeld, de organisatie achter de drijvende ijsbaan, op zoek te gaan naar de Snelste Schaatser van Leiden.”

De schaatsclubs hebben als prijs gratis lessen beschikbaar gesteld die op de reguliere trainingsuren in de schaatshal Leiden aan de Vondellaan gevolgd kunnen worden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×