In de aangepaste plannen voor de Kopermolen lazen Rosmolenbewoners dat er extra woningen komen op de Albert Heijn. (Foto: Louis Smit)

Bezorgdheid over extra woningen op Albert Heijn in Merenwijk

Merenwijkbewoners hebben de gemeente Leiden om opheldering gevraagd over de eventuele bouw van circa veertig woningen boven het Albert Heijn-filiaal in winkelcentrum de Kopermolen. Uit aanpassingen van het herontwikkelingsplan van de Kopermolen maken zij op dat er een woontoren van een meter of dertig boven op de supermarkt komt. Met name bewoners van appartementencomplex de Rosmolen zien dat ‘met angst en beven’ tegemoet omdat het hun uitzicht bederft.

“Dit is geen kleine aanpassing meer te noemen, maar een brute inbreuk op het bouwplan voor de Kopermolen, dat brede steun genoot”, zegt bewoner Hein van Woerden van de Rosmolen. Hij kondigt aan dat hij en zijn medebewoners zich flink gaan verzetten. In een brief aan het college van B en W schrijft hij: “Het is toch niet de bedoeling dat dit de zoveelste kwestie gaat worden waar de gemeente met bewoners onnodig in de clinch moet gaan?”

Van Woerden neemt het de gemeente kwalijk dat er geen overleg is gevoerd met de omwonenden over de extra woningen. “Dat het zou gaan om sociale woningen en woningen voor ouderen, daar was eerder al rekening mee gehouden bij de woningbouw rond de Kopermolen. Ik zie dit als een doorzichtige truc om eventuele tegenstand de kop in te drukken”, zegt hij bij een verzoek aan Wijkvereniging Merenwijk om protest aan te tekenen. “Het is schandelijk dat Kopermoleneigenaar Van der Vorm Vastgoed en de gemeente weer op deze wijze met de bewoners omgaan.”

Aanpassingen
Onderdeel van de herontwikkeling van winkelcentrum de Kopermolen is een ambitieus plan om woningen te bouwen. Na felle discussies met de omgeving kwam er een afgestemd bouwplan, maar er worden nog steeds aanpassingen gedaan.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×